Wątróbka z cebulą
Na specjalne życzenie mojego męża „zwykła wątróbka z cebulą” 🙂
Na 2 łyżkach oleju podsmażyłam dwie pokrojone w półtalarki cebule, dodając łyżeczkę czerwonej papryki. Zrumienioną cebulę odłożyłam na talerz. 500 gr wątróbki drobiowej opłukałam, obrałam z niepotrzebnych elementów, pokroiłam na kawałki. Wrzuciłam na patelnię. Gdy wątróbka zrumieniła się, dodałam usmażoną cebulę. Dusiłam pod przykryciem 5 min.
Podałam na gorąco, doprawiając na talerzy świeżo mielonym pieprezm i solą.
Powtórzę znaną, ale ważną rzecz – wątróbki nie solimy przed, ani w trakcie smażenia, bo będzie twarda!!! 🙂
Bardzo lubię wątróbkę, „nie zawsze musi być kawior”:)