Buraczki

IMG_8216

W życiu każdego gotującego człowieka (chciałam napisać kobiety, ale panowie mogli by poczuć się urażeni) przychodzi moment, gdy zaczyna się zastanawiać nad przepisem na coś, co jest wydawało by się tak proste, że aż śmieszne…
Buraczki. Każdy jadł, wielu lubi. Ale gdy się je robi samemu pierwszy raz – proste buraczki przestają być proste.
A więc.
Trzy średnie buraki ugotowałam w mundurkach do miękkości. Na odrobinie tłuszczu podsmażyłam drobno pokrojoną cebule, starłam na patelnię na grubych oczkach tarki ugotowane i obrane buraki. Dusiłam przez kilka minut, stale mieszając. Dodałam 2 łyżki bułki tartej, dusiłam jeszcze kilka minut (razem wyszło coś około 8). Następnie doprawiłam solą, pieprzem i odrobinką octu do smaku.

1

2

3

Reklamy