Zupa gulaszowa

gulaszowa

Trwa sezon na zupy. Po lecie na nowo odkrywam ich urok i rozgrzewającą moc. Dziś gulaszowa, na smalcu.
500 gr mięsa wieprzowego pokroiłam w kostkę, usmażyłam na smalcu. Po chwili dorzuciłam na patelnię 2 marchewki pokrojone w talarki, pokrojoną cebulę oraz czerwoną paprykę. Doprawiłam solą i czerwoną ostrą mieloną papryczką. Całość dusiłam pod przykryciem przez 15 min, mieszając czas od czasu. Następnie dolałam 1,2 l gorącej wody, 2 łyżki przecieru pomidorowego, gotowałam przez 30 min na wolnym ogniu. Zupa wydawała się być mało słona, więc dosoliłam do smaku. Podałam na gorąco.

gulaszowa (1)

gulaszowa (2)

gulaszowa (3)

gulaszowa (4)

gulaszowa (5)

Advertisements