Banan pod pierzynką

Lubię wszystko co słodkie. Często mam tak, że wyruszam na poszukiwania (też w środku nocy) czegoś dobrego po szafkach i zakamarkach… to nie to, to nie to… W jeden z takich „kryzysowych wieczorów” wpadłam na pomysł zrobienia bananów pod pierzynką 🙂 Już po tym, jak zjadłam kilka bananów bez pierzynki 🙂
Banany pokroiłam w plastry,wymieszałam z garstką płatków migdałowych i wrzuciłam do kokilek. 2 białka ubiłam ze szczyptą soli i 1/2 szklanki cukru. Pianę wyłożyłam łyżką na owoce, zapiekałam w 200 stopniach przez 10 min 🙂 Zjadłam na ciepło. Wyszło smacznie, beza była chrupiąca zewnątrz, a miękka w środku i miała piękny kolor 🙂

bb

bb (1)

bb (2)

bb (3)

bb (4)

Advertisements