Jajka faszerowane wątróbką

Lubię jajka, w różnych postaciach, a te nadziewane szczególnie. Jajka można faszerować chyba wszystkim… Zachęcona przez Pożeraczkę pokażę moje ulubione – jajka z wątróbką, które przyrządzam na każdą imprezę. Więc na wielkanocnym stole też muszą się znaleźć 🙂

By je zrobić trzeba ugotować 150 gr wątróbki drobiowej. Zetrzeć ją na tarce o drobnych oczkach. 5 ugotowanych jajek przekroić na pół, żółtka również zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, wymieszać ze startą wątróbką. Na tłuszczu zeszklić drobniutko pokrojoną średnią cebulę, dodać ją razem z tłuszczem do farszu. Dodać łyżkę majonezu, doprawić solą i pieprzem do smaku. Nafaszerować jajka, udekorować natką 🙂

jajeczkad