Kotlety po kijowsku

Danie, którym dzisiaj Was poczęstuję ma wiele odsłon i nazw.

W moim zielonym kraciastym zeszycie nazywa się ono kotlety po kijowsku 🙂

Potrzebne będą: filety z kurczaka, masło, koperek, czosnek, jajka, bułka tarta, sól, pieprz.

Masło kroję w słupki (po jednym na każdy przyszły kotlet), obtaczam w koperku i zmiażdżonym czosnku. Odstawiam do lodówki. Filety z kurczaka cieniutko rozbijam, doprawiam solą i pieprzem, owijam w nie schłodzone masełko, obtaczam w jajku i bułce. Następnie smażę kotlety na tłuszczu do uzyskania złocistego koloru.

Podaję na ciepło, z ziemniakami, surówką 🙂

po-kijowsku

po-kijowsku (1)

po-kijowsku (2)

po-kijowsku (3)

po-kijowsku (4)

po-kijowsku (5)

Advertisements